Volle Kracht Vooruit! Man Overboord VKV!MO

Den Helder is de geboortestad van ’s Lands bekendste redder Dorus Rijkers. In de vroege twintigste eeuw kon hij wedijveren met Koningin Wilhelmina over wie de meeste bekendheid genoot. Niet voor niets dat het Nationaal Reddingmuseum zijn naam draagt en gevestigd is in Den Helder.                      

Rond Den Helder zijn veel schepen vergaan, waarvan de bemanning is gered door de redders van de KNRM en voorheen KNZHRM. De wrakken van deze schepen liggen er nog steeds en worden door diverse duikverenigingen bezocht. Dit levert mooie plaatjes en objecten op maar de verhalen van de redders en de schipbreukelingen zijn zo niet nog indrukwekkender. Deze verhalen zijn met de objecten van de wrakken te zien in het museum in de tentoonstelling Gezonken Reddingen. 

De Immersive Experience NH 1816 is een stap verder in de presentatie van het Reddingmuseum. De VR-beleving NH 1816 is een spetterende Experience die de bezoeker meeneemt op de nieuwste reddingsboot; De NH 1816. Een ongekende museale ervaring die nergens anders te beleven is. Samen met een meerjarige sterke PR-campagne in samenwerking met City Marketing Den Helder laat het Reddingmuseum heel Nederland weten dat je voor een echte museumbeleving naar Den Helder moet. De fondsenwerving voor het project Volle kracht vooruit! Man overboord wordt uitgevoerd door VIND in samenwerking met het Reddingmuseum. 

LOCATIE DEN HELDER
OPDRACHTGEVER STICHTING NATIONAAL REDDINGMUSEUM DORUS RIJKERS
JAAR 2019 –
TAAK FONDSENWERVING

afbeeldingen: Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers